fbpx

Rektor grundskola - Ockelbo

Sista ansökningsdag: 2023-04-16


– du bidrar med ett tydligt och strukturerat ledarskap
 
Du har vana och intresse av att skapa team och organisationer där delaktighet i att nå målen är en förutsättning. För att bli lyckosam i uppdraget har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar med hållbart långsiktiga relationer. Du arbetar verksamhetsnära och du följer naturligt upp organisationen så de leder mot målen. 
Du vill vara med och skapa ett än bättre Ockelbo att bo, leva och verka i.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara som Rektor för grundskola f-3 med tillhörande fritids för enheterna Gäverängeskolan i centrala Ockelbo och Åbyggebyskolan strax utanför Ockelbo. De två enheterna har ca 35 medarbetare och ca 245 elever. Du kommer arbeta i nära samarbete med dina rektorskollegor inom förskola och grundskola samt övriga chefer i förvaltningen.

Som Rektor inom grundskolan har du både elev- och personalansvar samt ansvar för att driva och följa upp systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete utifrån förskolans styrdokument och det kommunala uppdraget som chef/ledare. I uppdraget ingår också eget budgetansvar. 
 
Du ingår i Utbildnings- och kulturförvaltningens ledningsgrupp samt även i förskolan och grundskolans ledningsgrupp.
 

Kvalifikationer

Vi ser att du har en pedagogisk utbildning på högskolenivå i grunden samt troligtvis erfarenhet av arbete inom grundskolan, gärna som skolledare. Du är trygg i att fatta beslut utifrån gällande lagar och styrdokument.
 
Du arbetar för goda och hållbara relationer med vårdnadshavare, medarbetare och kollegor. Du har god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp med god initiativförmåga, eget driv och ett stort ansvarstagande. 
 
Du har en mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska samt är van att arbeta med och själv producera dokument och skriftliga underlag av hög språklig kvalitet.
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där din flexibilitet, ditt förhållningssätt att se möjligheter och lösningar, samt vilja att hitta långsiktiga hållbara relationer  är viktiga förutsättningar för att lyckas med uppdraget.
 
Varmt välkommen att bidra till Ockelbos fortsatt utveckling!
 
Övrigt
Ockelbo strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
 
Bor du utanför Ockelbo? 
Det är närmare än du tror;  med X-trafik tar det 22 minuter från Gävle, 35 minuter från Sandviken och 35 minuter från Bollnäs att komma hit.
 

Ockelbo kommun är en Plats att växa och vi som arbetar här värnar om våra medborgare och att ständigt utveckla kommunen. Vår vision är att vara en attraktiv arbetsgivare och att vi som arbetar här är stolta och engagerade i våra arbeten. En viktig framgångsfaktor tror vi är att skapa samma möjligheter att växa för våra medarbetare som för våra medborgare och i vår lilla kommun med ca. 500 medarbetare finns det möjligheter att göra skillnad, på riktigt! Här arbetar alla verksamheter i närhet till varandra och med korta beslutsvägar blir delaktighet och möjlighet att påverka en naturlig del i vardagen. Vi erbjuder alla våra månadsanställda medarbetare olika förmåner bl.a. möjlighet att semesterdagsväxla så beroende på ålder kan du ha upp emot 37 semesterdagar på ett år. Vi har även 2 000 kr i friskvårdsbidrag varje år samt tillgång till Falck Personalstöd. För oss är det också viktigt att alla medarbetare har möjlighet att kunna förena arbetsliv med privatliv. www.ockelbo.se

KONTAKT
Torgny Balkefors
0733434769
[email protected]

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2023-04-16

Publiceringsdatum: 2023-03-02

Meny