fbpx

Regionchef Norrland - ABAB Sverige

Sista ansökningsdag: 2023-02-05


Affärsutvecklande ledare som driver mot målet: ”Sveriges ledande byggställningsföretag”!
 
ABAB Sverige AB ägs sedan 2019 av finska Telinekataja Group och är i en tillväxtresa att bli marknadsledande inom Sverige. Ägarna är Östersjöområdets ledande expert inom byggnadsställningar, väderskydd och temporära konstruktioner, 
ABAB skarpar produktiva och säkra arbetsplatser för både kundernas medarbetare och den egna personalen. 
 
Ditt uppdrag:
Som Regionchef Norrland har du ett strategiskt och affärsutvecklande uppdrag. Du driver, leder och vidareutvecklar affären från Sundsvall och norrut tillsammans med kunniga platschefer och medarbetare. ABAB vill ta än mer plats inom Norrlands olika industrisatsningar genom att erbjuda en stabil och pålitlig leverans av säkra arbetsmiljöer på höjden. Här ingår att bli självklar leverantör vid industriernas underhåll, revisionsstopp och projekt. Dessutom ska ABAB fortsatt vara naturlig leverantör inom byggbranschen samt inom regionens infrastruktursatsningar.
 
Idag finns kontor och materiallager i Skellefteå och Umeå med ca 25 medarbetare och flera underentreprenörer. I framtiden behövs säkerligen etableringar på ytterligare strategiska platser i takt med att verksamheten växer.
 
Du har budget-, resultat-, personal- och arbetsmiljöansvar och rapporterar till VD, samt ingår i ledningsgruppen. Regionen har stort stöd och kompetensutbyte med ett kvalificerat team av övriga regionchefer, projektledare, KMA i Sverige samt även från starka moderbolaget i Finland och styrelse.
 
Kvalifikationer: 
För att bli framgångsrik i rollen som Regionchef tror vi att du har arbetat i en affärsutvecklande roll inom industri, bygg & anläggning eller som leverantör till dessa branscher. Du har förståelse för deras behov av hållbara och säkra arbetsmiljöer. Främst är du affärsdriven och har en vilja att nå resultat genom att skapa framåtlutade team med hjälp av strukturerat arbetssätt. Du har troligtvis ett starkt befintligt nätverk och har dessutom lätt för att bygga nya relationer på alla nivåer. Meriterande om du har erfarenhet av anbudsförfarande, även om stöd finns i befintlig organisation.
 
Du har säkerligen erfarenhet av att leda chefer och har ett tryggt, tydligt och kommunikativt ledarskap som vill utveckla teamet.
 
Du har intresse av att bygga effektiva processer och tar självklart stöd i rätt digitala lösningar. Som person är du ambitiös, analytisk och metodisk. Du lyssnar effektivt; försöker först att förstå och sedan förstås samt att du agerar när andra tvekar.
 
Du har relevant högskoleexamen (ex. civilingenjör) alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet. Du finns sannolikt boende inom regionen och ser det självklart att arbeta nära verksamheten och dess kunder. Du skriver och talar svenska och engelska obehindrat.
 
Välkommen att utveckla ABAB till en självklar leverantör i hela Norrland!
 

ABAB har idag huvudkontoret i Skutskär, är ca 98 medarbetare på flera platser i Sverige. Företaget har just nu en stadig tillväxt med nuvarande närvaro och kundbas, och siktar på att växa ytterligare genom att utöka kundbasen. På medellång sikt är målet att bli den ledande aktören i Norra Sverige.  ABAB Sverige AB ägs sedan 2019 av finska Telinekataja Group och de mottag av ledande industriaktörer bland annat våren 2021 för andra gången klassificeringen ”Nivå 1 – världstoppen” inom arbetsmiljö. Den kompetensen bidrar de med till sina dotterbolag genom exempelvis struktur, kultur och system inom projektering, projektkvalitét, arbetsmiljö och säkerhet. Läs mer om ABAB Sverige: https://ababsverige.se/

KONTAKT
Torgny Balkefors
0733434769
[email protected]

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast + rörlig

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Publiceringsdatum: 2022-12-08

Meny