fbpx

KMA-chef - ABAB Sverige

Sista ansökningsdag: 2022-09-11


Nyckelperson som bidrar till målet ”Sveriges ledande byggställningsföretag”!
 
ABAB Sverige AB ägs sedan 2019 av finska Telinekataja Group och är i en tillväxtresa att bli marknadsledande inom Sverige. Ägarna är Östersjöområdets ledande expert inom byggnadsställningar, väderskyddslösningar och temporära konstruktioner, och fick bland annat våren 2021 för andra gången klassificeringen ”Nivå 1 – världstoppen” inom arbetsmiljö! Den kompetensen bidrar de med till sina dotterbolag inom exempelvis struktur, kultur och system inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet.
ABAB vill erbjuda säkra och trygga arbetsplatser för såväl deras medarbetare som eventuell inhyrd personal och underentreprenörer. De har idag ca 68 anställda och bedriver större projekt inom bygg och industri.
 
ABAB har idag huvudkontoret och ledning i Skutskär, är 68 medarbetare inkl. regionchefer med personal på olika platser i Sverige. Kortsiktigt försäljningsmål för innevarande år +100 % mot 2021. 
 
Ditt uppdrag:
Din roll är att ta ansvaret för att utveckla företagets strukturer, kulturer samt kvalité inom miljö, arbetsmiljö och säkerhet. Detta görs helt i enlighet med gällande krav från lagstiftningarnas föreskrifter. Arbetet ska leda till att bland annat förebygga olyckor och att ABAB´s medarbetare arbetar preventivt genom att alltid tillhandahålla säker utrustning och kvalitetssäkrade arbetsmetoder. Du får uppdraget att kvalificera företaget för relevanta certifieringar ex. ISO.
 
KMA-chefen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Du har stöttning från ett kvalificerat team av regionchefer och projekledare i Sverige samt även från moderbolaget i Finland, som har ett stort strukturkapital inom KMA. 
 
Du har erfarenheten och förståelsen för vad som krävs för att bli ett framgångsrikt företag med utvecklade KMA-processer och driver hög efterlevnad av relevanta ledningssystem. Du arbetar nära verksamheten och företagets lokala skyddsombud i de olika projekten. I samarbete med regioncheferna leder ni ett systematiskt arbete och med ett tydligt ledarskap ser ni till att alla tar ett gemensamt ansvar för säkerheten och arbetsmiljön. Utvecklingsarbetet sker även i nära dialog och stöd av moderbolagets HSEQ-chef. Du blir dessutom viktig och delaktig i olika offertarbeten.
 
Kvalifikationer: 
För att bli framgångsrik i rollen som KMA-chef tror vi att du har arbetat med en liknande roll inom exempelvis industri, bygg & anläggning eller annat likvärdigt. Du har lätt för att bygga relationer på alla nivåer i o m att du tycker om mänskliga möten. 
 
Du har systematiskt, strukturerat och processorienterat arbetssätt och har lätt för att leda och driva utveckling samt samarbete med medarbetare. För att lyckas i rollen kommer du verka nära verksamheten, främst initialt, och troligtvis vara resande 2-3 dagar i veckan. 
 
I grunden har du relevant utbildning alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet, och framför allt ett brinnande intresse för hållbara och säkra arbetsplatser. Du är sannolikt certifierad BAS-U och du har erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt med KMA-system (t.ex. ISO, BF9K eller motsvarande). Du brinner för att skapa enkla och robusta digitala system som kommer till praktisk nytta i verksamheten. Du skriver och talar svenska och engelska obehindrat. Huvudkontoret och ledningen finns i Skutskär, nära Gävle och de har större enheter i Umeå, Skellefteå och Stockholm – du bor gärna nära Stockholm eller huvudkontoret.
 
Välkommen att processorientera och kvalitétssäkra ABAB Sverige!

https://ababsverige.se/

KONTAKT
Torgny Balkefors
0733434769
torgny@balkefors-ponsiluoma.se

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast + rörlig

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2022-09-11

Publiceringsdatum: 2022-07-12

Meny