Inköpsansvarig till Sandviken Energi

Sista ansökningsdag: 2021-12-08


– du driver utvecklingen av inköpsprocessen inom hela koncernen 
 
Sandviken Energi vill nu ta nästa steg genom att utveckla en gemensam, effektiv och kostnadsmedveten inköpsprocess. Vi söker nu dig som drivs av att göra bra och hållbara affärer, samt vill ta helhetsansvaret. Du säkerställer att Sandviken Energi har en samsyn och ett gemensamt arbetssätt för inköpsfrågor genom att du driver det strategiska inköpsarbetet i nära dialog med koncernledning och affärsområdena.
 
För att bli framgångsrik prioriterar du självständigt ditt arbete genom att i vissa inköp/upphandlingar delta från ax till limpa, och i vissa inköp mer som stöd och processkunnig till verksamheten. I det mer taktiska inköpsarbetet utvecklar du upphandlingsprocessen med rutiner och metoder inom upphandling och avtalsförvaltning. Du bidrar med din kompetens och utbildar verksamhetens nyckelpersoner i grundläggande upphandlingskunskap, som ger fördelar och effektivitet i framtida upphandlingsarbeten. Inom visst upphandlings- och utvecklingsarbete kan tjänsten ibland kompletteras med konsulttjänster.
 
Kvalifikationer: 
Du är affärsmässig och drivs av den goda affären. Du vill ta helhetsansvar och tar självklart initiativet att driva och utveckla ditt ansvarsområde. Du har säkerligen självständigt ansvarat för flera större upphandlingar och är väl förtrogen med dess processer och metoder, gärna även offentlig upphandling.
 
Du har i rollen mycket kontakt med både leverantörer och kollegor och du behöver därför kunna uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Du planerar metodiskt ditt arbete på ett tidseffektivt sätt och kan arbeta både strategiskt och operativt. Du slutför åtaganden, projekt och arbetsuppgifter i tid.
I grunden har du relevant högskoleexamen, ex. industriell ekonomi eller likvärdig arbetslivserfarenhet. 
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!  
Vi erbjuder dig en trygg och spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö – hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag. 
 
Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss kan du ta del av flera förmåner så som möjlighet att träna i vårt eget gym, delta i friskvårdsaktiviteter samt friskvårdsbidrag. 

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med fyra affärsområden, över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. www.sandvikenenergi.se

KONTAKT
Torgny Balkefors
0733434769
torgny@balkefors-ponsiluoma.se

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2021-12-08

Publiceringsdatum: 2021-11-17

Meny