fbpx

HR Generalist till Gävle Energi

Sista ansökningsdag: 2023-02-05


– med fokus på arbetsmiljö och arbetsrätt
 
Gävle Energi är stolta över att tillhöra en av de 10 procent bästa arbetsgivarna i landet när det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare och jämställd arbetsplats (enligt Nyckeltalsinstitutets undersökning 2022). Som arbetsgivare värnar vi om att behålla vår position och aktivt vårda och utveckla vårt arbetsgivarvarumärke. Ett involverande, tydligt och enhetligt ledarskap och fortsatt stark företagskultur kommer att ha stor betydelse för bolagets fortsatta utveckling. 
 
I nära samarbete med bolagets trettiotal chefer säkerställer du och dina HR kollegor bästa förutsättningar för att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla medarbetare. HR funktionen består av fyra medarbetare, HR chef, två HR generalister och en lönespecialist. 
 
Du förväntas bidra till helheten och arbeta brett med HR frågor samtidigt som du får ett eget ansvarsområde som extra kunnig och insatt i rehabiliteringsfrågor, systematiskt arbetsmiljöarbete samt arbetsrätt och kollektivavtalsfrågor. Du får bland annat självständigt ansvara för att förankra och utveckla rutiner och policies för HR processer såsom till exempel lönerevision och förmånsfrågor, systematiskt arbetsmiljöarbete, medarbetarundersökning och utvecklingssamtal.
 
 
Din bakgrund 
 
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot HR-frågor, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att ge chefer konsultativt, brett stöd i olika HR-frågor och vi ser gärna erfarenhet från organisation i likvärdig storlek.  Erfarenhet från att ha arbetat med arbetsrättsliga processer och systematiskt arbetsmiljöarbete är meriterande. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och kollektivavtalsfrågor och är van att driva processer och stötta chefer i olika typer av ärenden. Kunskaper om lagstiftning inom arbetsmiljöområdet värdesätts liksom god systemvana och erfarenhet av att digitalisera arbetsprocesser.
 
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Att skapa förtroendefullt samarbete och goda relationer är naturligt för dig och du har lätt för att situationsanpassa ditt stöd till verksamhetens behov. Du är trygg i din kompetens och är bekväm med att både agera rådgivande och styrande utifrån behov. Du har förmågan att självständigt identifiera behov och föreslå åtgärder samtidigt som du värdesätter att få vara del av ett team och utgöra varandras stöd. Du har lätt för att kommunicera och förmedla information tydligt, enkelt och strukturerat. 
 
Välkommen att visa intresse för ett verksamhetsnära HR jobb i samhällsnyttans tjänst!
 
 
 
 
 
 

Gävle Energi är med och skapar positiv energi för en hel region och är ett levande exempel på att det går att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Med 250 engagerade medarbetare är bolaget en betydelsefull affärspartner för offentliga och privata aktörer och samtidigt en viktig kugge i utvecklingen av en attraktiv och konkurrenskraftig infrastruktur. Gävle Energi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, värme, kyla, biogas och kommunikation och en viktig och växande roll som partner och samarbetskraft vad gäller energieffektivisering och aktivt miljöansvar. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor. Gävle Energi bidrar till att utveckla Gävle till en av de bästa städerna att bo och verka i. För oss handlar det inte bara om att ta ansvar för energi och infrastruktur utan också om att aktivt bidra till regionens förutsättningar för ett hållbart samhälle, både miljömässigt och socialt. www.gavleenergi.se

KONTAKT
Ylva Ponsiluoma
0733434026
[email protected]

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Publiceringsdatum: 2023-01-08

Meny