Ekonomichef till ORAB i Gävle

Sista ansökningsdag: 2021-12-12


en bred och affärsnära nyckelroll
 
Orab är ett bolag inom installationsbranschen som utför industriella rörinstallationer och maskinmontage för industrier och  kommunala bolag, främst inom stål-, gruv-, energi- och processindustrin. Huvudkontoret finns i Gävle där stödfunktioner i form av ekonomi, affärsutveckling, kvalitet och miljö, marknad och VD är placerade medan produktionsenheterna återfinns från Piteå i norr till Solvesborg i söder. 
 
Din uppgift som ekonomichef blir att i nära samarbete med bolagets vd och fem platschefer säkerställa en effektiv och lagenlig ekonomihanteringsprocess. Till ditt stöd har du en ekonomiassistent som sköter de löpande flödet. Rollen är bred och du förväntas arbeta både operativt och strategiskt och ta ansvar för att vår ekonomihantering bidrar med goda och tillförlitliga beslutsunderlag. Du förser dina kollegor med rapporter och analyser och agerar dagligt bollplank i uppföljning av projektens lönsamhet. Du sammanställer månadsbokslut och förser moderbolaget med de rapporter och analyser som krävs av en börsnoterad koncern. Du rapporterar till VD och ingår ORABs ledningsgrupp. 
 
Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller likvärdigt och har några års erfarenhet från roll i likvärdig verksamhetsmiljö. Erfarenhet som redovisningsekonom eller controller med helhetsansvar för ett mindre eller medelstort bolag och erfarenhet från att självständigt skapa rapportverktyg är meriterande. Du har goda systemkunskaper och en hög datamognad där du ser stora möjligheter med digitalisering av processflöden. 
 
I övrigt är din personlighet och vad som driver dig viktigt för oss. Vi kan erbjuda ett självständigt ekonomichefsjobb i en expansiv börsnoterad koncern i en företagskultur som genomsyras av laganda och yrkesstolthet!

ORAB Entreprenad AB, grundat 1996, har huvudkontor i Gävle med produktionsenheter i Piteå, Skellefteå, Karlstad, Sölvesborg och Lund. Bolaget utför industriella rörinstallationer och maskinmontage för industrier, kommunala bolag och förvaltningar. Omsättningen uppgick till ca 200 miljoner kronor år 2020 och bolaget sysselsatte 150 medarbetare. Sedan 2014 ägs bolaget av Instalco Holding AB. Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, vs, ventilation, kyla, teknikkonsult och industri. Koncernen utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Instalco omsätter 8 miljarder och har 4 300 medarbetare i ett 100-tal bolag i Norden.

KONTAKT
Ylva Ponsiluoma
0733434026
ylva@balkefors-ponsiluoma.se

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Publiceringsdatum: 2021-11-10

Meny