fbpx

Ingenjör/projektledare - Gävle

Sista ansökningsdag: 2023-02-05


Du vidareutvecklar produktionen och driver investeringsprojekt
 
Börsbolaget Svenska Aerogel kommersialiserar och tillverkar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Bolagets material Quartzene kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.
 
Uppdraget:  
I rollen som Ingenjör/projektledare får du en unik möjlighet att arbeta i ett innovativt och hållbart start-up bolag på väg mot den internationella marknaden. De är idag ett team på cirka 20 medarbetare och du är i en omväxlande miljö där en innovation nu utvecklas till ett nytt tillväxtföretag som skapar nytta i samhället.
 
Svenska Aerogel söker nu en Ingenjör/projektledare som bl. a. blir en nyckelperson i att genomföra investeringsprojekt och utveckla produktionen. Avdelningen Produktion/Teknik är idag sex medarbetare i olika roller såsom operatörer, processtekniker samt chef för avdelningen.
 
Som Ingenjör/projektledare deltar du i det dagliga arbetet med uppföljning av processen, utveckla processoptimering och genomförande av förändringar på utrustningen. Du driver och projektleder förbättringsarbetet och ansvarar för både framtagande av investeringsunderlag samt genomförande av upphandlingar.
 
Du kommer även att arbeta med riskanalyser, kravspecifikationer mot leverantörer vid inköp/ upphandling. Du medverkar i strategi- och budgetprocessen för avdelningen. Arbetet innebär ett nära samarbete med Produktions- och teknikchef, operatörer, processtekniker och R&D avdelningen. I tjänsten förekommer resor.
 

Kvalifikationer:

Vi tror att du har mångårig arbetslivserfarenhet inom maskin- och/eller processutveckling samt goda erfarenheter av projektledning. Du har god erfarenhet av att ta fram investeringsunderlag och underlag för affärsbeslut. Du drivs av förbättringsarbete och är en kreativ problemlösare som ser möjligheter. 
 
I grunden har du relevant högskoleutbildning ex. maskiningenjör eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt och tycker om att driva flera pågående projekt parallellt. Du blir en viktig person i teamet och du tycker om att kommunicera och coacha andra samt att delge information för att underlätta samarbete. 
 
Du hanterar engelska i både tal och skrift och gärna ett ytterligare språk, ex. tyska eller spanska.
Meriterande med erfarenhet och kunskap inom SEX SIGMA, SPC eller liknande samt arbete med kvalitetsstandarder. ex. ISO 9001,  14001.
 
Urval kan ske löpande, ansök omgående!
 
Välkommen att bidra i ett starkt utvecklingsteam! 

Svenska Aerogel utvecklar och tillverkar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Bolagets material Quartzene kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld. Bolagets strategiska målsättning är att hitta applikationer där Quartzene gör bäst nytta i sin mest naturliga form. I nära samarbete med kunder och partners blir Quartzene en bidragande faktor för att tillverka nya och förbättrade produkter till marknaden. Syftet är bättre prestanda, energibesparingar, minskad materialåtgång och högre produktivitet i slutprodukter inom termisk isolering, filtrering och tryckbarhet. Efterfrågan kommer från kundernas behov, marknadstrender, utvecklingen inom industrin och inte minst mänsklighetens krav på hållbara lösningar. Quartzene produceras idag i Bolagets anläggning i Gävle men kan även produceras i anslutning till stora kunder eller i kundtäta områden. Produktionen är designad i moduler för att skapa flexibilitet och anpassning efter kundens behov. Försäljningen drivs genom egen direktförsäljning mot strategiskt viktiga kunder och genom återförsäljare i industrialiserade delar av världen. Slutprodukter, där Quartzene är den avgörande ingrediensen, har börjat nå marknaden och de som lyckats först är färg- och ytskiktsprodukter där Quartzene ingår för att tillföra termiskt isolerande egenskaper. Bolagets produktportfölj utvecklas kontinuerligt genom olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Det sker antingen i externfinansierade konsortieprojekt där marknadspartners ingår eller drivs i egen regi med kunder där vi utvecklar produkter och tjänster inom de olika applikationerna som kunderna är villiga att betala för.

KONTAKT
Torgny Balkefors
0733434769
[email protected]

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Publiceringsdatum: 2022-11-09

Meny