fbpx

Ekonomichef till Hofors

Sista ansökningsdag: 2023-06-18


du driver och visar vägen mot långsiktigt hållbar ekonomi i en liten kommun med stort medborgarengagemang 
Ditt uppdrag blir att tillhandahålla ekonomiska och strategiska beslutsunderlag och i nära dialog med kommunledningsgrupp och politiker guida kommunen mot en hållbar ekonomi. Du kommer ha stora möjligheter att påverka helheten framför allt utifrån ekonomi, politisk styrning och verksamhetsutveckling. Strategiskt och operativt leder du kommunens övergripande ekonomiarbete och inköp/upphandling med stöd av din enhet, tillsammans med kommunens ledningsgrupp och i samklang med den politiska styrningen. Du tar helhetsansvar för den strategiska ekonomistyrningen i kommunkoncernen och säkerställer optimala processer för  budget- och prognosarbete, uppföljning samt upprättande av delårsrapporter och årsredovisning. 
 
Organisatoriskt ingår du i kommunledningsgruppen och rapporterar till kommunchef. Du har direkt personalansvar för sex medarbetare på ekonomifunktionen. 
 
Din bakgrund
Du är en yrkesskicklig ekonom i grunden med flerårig erfarenhet från operativ och strategisk ekonomistyrning i offentlig organisation. Du har god vana av att ta fram beslutsunderlag och är bra på att kommunicera och förklara dessa behovsanpassat.
 
Du har tidigare erfarenhet av förändringsarbete och är en tydlig ledare som har mod att leda och utmana på ett sätt som skapar förtroendefullt samarbete och gemensamt engagemang.
 
Utbildningsmässigt har du en högskoleutbildning inom ekonomi alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Förmåga att utrycka sig väl i svenska språket, både tal och skrift och god datormognad är meriterande. En säkerhetsprövning kommer att genomföras.
 
Välkommen att visa intresse för att få vara med och göra skillnad för kommuninvånarna i Hofors tillsammans med oss!

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mer på www.hofors.se Hofors kommun ingår i finskt förvaltningsområde och ser positivt på om du har kunskap i finska språket.

KONTAKT
Ylva Ponsiluoma
0733434026
[email protected]

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2023-06-18

Publiceringsdatum: 2023-05-11

Meny