fbpx

CFO - Svenska Aerogel, Gävle

Sista ansökningsdag: 2022-08-21


– börsbolag med hållbar och innovativ produkt i tillväxt!
 
Börsbolaget Svenska Aerogel kommersialiserar och tillverkar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Bolagets material Quartzene kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.
 
Uppdraget:  
I rollen som CFO får du en unik möjlighet att arbeta i ett innovativt och hållbart start-up bolag på väg mot den internationella marknaden. De är idag ett team på cirka 20 medarbetare och du är i en omväxlande miljö där en innovation nu utvecklas till ett nytt tillväxtföretag som skapar nytta i samhället.
 
Du kommer att arbeta nära ihop med CEO och i ditt ansvarsområde ingår bland annat:
 • Ansvar för koncernens ekonomi-, skatte- och redovisningsfunktion samt budgetprocess.
 • Framtagning av månads-, kvartal- och årsbokslut inkl årsredovisning samt kvartalsrapportering till börsen.
 • Analys och uppföljning av bokslut, lönsamhet, försäljning, produktkalkylering och likviditet.
 • Rapportering till styrelse, CEO och ledning.
 • Business- och performance management
 • Strategiskt arbete med bolagets egen finansiering via ägare, strukturfonder och andra sätt att skapa intäkter.
 • Tillsammans med CEO och ledningsgrupp, vidareutveckla bolagets olika finansieringsplattformar.
 • Hantera kontakten med revisor, bank och försäkringsbolag.
 • IT-ansvarig och ansvarig för Monitor ERP.
Du ingår i en stark ledningsgrupp och rapporterar till CEO. Du har idag en underställd redovisningsekonom. 

Kvalifikationer:

Vi söker dig med erfarenhet från liknande uppdrag som CFO och gärna med erfarenhet från internationell industri med egen produktion. Du har utvecklat och upprättat beslutsunderlag och rapporter till ledning/styrelse och har kompetens av koncernredovisning, van att analysera ekonomiska resultat. Du har bidragit till affärsmässiga förbättringar och väl underbyggda beslut.  
 • En bred erfarenhet inom ekonomi och ”controlling” och erfarenhet av att arbeta i en liten organisation
 • Van att jobba väldigt brett och självständigt inom ekonomiområdet.
 • Mycket god analytisk förmåga och erfarenhet av att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
 • En personlig förmåga och intresse att bygga relationer med olika typer av finansiärer
 • Erfarenhet av digitala verktyg/plattformar för att underlätta och rationalisera ekonomifunktionen.
För att lyckas i din rollen ser vi att du är affärsinriktad, gillar att nå framgång, nyfiken, pedagogisk samt handlingskraftig. Du som person är stabil och har integritet. Du vill arbeta i team, har hög kundförståelse och har passion att bidra till en mer hållbar värld. 
 
Välkommen att bidra i ett starkt ledningsteam! 

Svenska Aerogel utvecklar och tillverkar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Bolagets material Quartzene kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld. Bolagets strategiska målsättning är att hitta applikationer där Quartzene gör bäst nytta i sin mest naturliga form. I nära samarbete med kunder och partners blir Quartzene en bidragande faktor för att tillverka nya och förbättrade produkter till marknaden. Syftet är bättre prestanda, energibesparingar, minskad materialåtgång och högre produktivitet i slutprodukter inom termisk isolering, filtrering och tryckbarhet. Efterfrågan kommer från kundernas behov, marknadstrender, utvecklingen inom industrin och inte minst mänsklighetens krav på hållbara lösningar. Quartzene produceras idag i Bolagets anläggning i Gävle men kan även produceras i anslutning till stora kunder eller i kundtäta områden. Produktionen är designad i moduler för att skapa flexibilitet och anpassning efter kundens behov. Försäljningen drivs genom egen direktförsäljning mot strategiskt viktiga kunder och genom återförsäljare i industrialiserade delar av världen. Slutprodukter, där Quartzene är den avgörande ingrediensen, har börjat nå marknaden och de som lyckats först är färg- och ytskiktsprodukter där Quartzene ingår för att tillföra termiskt isolerande egenskaper. Bolagets produktportfölj utvecklas kontinuerligt genom olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Det sker antingen i externfinansierade konsortieprojekt där marknadspartners ingår eller drivs i egen regi med kunder där vi utvecklar produkter och tjänster inom de olika applikationerna som kunderna är villiga att betala för.

KONTAKT
Torgny Balkefors
0733434769
torgny@balkefors-ponsiluoma.se

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Publiceringsdatum: 2022-07-08

Meny