fbpx

Blivande elmarknadsspecialist till Gävle

Sista ansökningsdag: 2023-06-11


Vill du bidra till att skapa en hållbar och trygg energiförsörjning och känna att du bidrar till samhället?
Är du nyfiken på att lära dig elmarknaden och kan bidra med stark analytisk förmåga och affärsmässigt tänk?
 
Du erbjuds en unik möjlighet att bli del av Gävle Energis elhandelsfunktion som har till uppgift att leda, planera och rapportera koncernens samlade affärstransaktioner inom elhandelsområdet. Funktionen ansvarar för uppföljning, rapportering och styrning av de risker som krafthandeln medför. I samråd med försäljningsavdelningen ansvarar ni för nyckel- och portföljkunder och bedriver kontinuerlig bevakning av elmarknaden i form av omvärldsbevakning, prisutveckling, prissättning, produktutbud etc. 
 
Du har alla möjligheter att växa in i rollen och bli en självgående och drivande elmarknadsspecialist som förutom återkommande operativa arbetsuppgifter även kommer bidra med strategisk utveckling av system, processer och produkter. 
 
Exempel på operativa arbetsuppgifter:
  • Kontroll, uppföljning och rapportering av resultat och risker löpande och i samband med bokslut. 
  • Budgetarbete omfattande försäljning och inköp.
  • Handel med el-terminer, elcertifikat, ursprungsgaranti samt utsläppsrätter.
  • Delta i ledning, planering och rapportering av koncernens samlade affärstransaktioner inom elhandelsområdet.
Tlllsammans med kollegor driver du på sikt produktutveckling i nära samarbete med interna kollegor och externa kunder. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Gävle. 
 
Din bakgrund
Du har en högskoleutbildning med ekonomisk eller teknisk inriktning alternativ längre arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
Du är en avancerad användare av Excel och har god systemvana.  Tidigare erfarenhet från branschen är meriterande samtidigt som stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen. För att lyckas i rollen krävs stark analytisk förmåga, stort eget driv att ständigt lära nytt, förmågan att se både helheter och detaljer samt sist men inte minst god kommunikativ förmåga. Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer är en god lagspelare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gävle Energi är med och skapar positiv energi för en hel region och är ett levande exempel på att det går att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Med 250 engagerade medarbetare är bolaget en betydelsefull affärspartner för offentliga och privata aktörer och samtidigt en viktig kugge i utvecklingen av en attraktiv och konkurrenskraftig infrastruktur. Gävle Energi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, värme, kyla, biogas och kommunikation och en viktig och växande roll som partner och samarbetskraft vad gäller energieffektivisering och aktivt miljöansvar. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor. Gävle Energi bidrar till att utveckla Gävle till en av de bästa städerna att bo och verka i. För oss handlar det inte bara om att ta ansvar för energi och infrastruktur utan också om att aktivt bidra till regionens förutsättningar för ett hållbart samhälle, både miljömässigt och socialt. www.gavleenergi.se

KONTAKT
Ylva Ponsiluoma
0733434026
[email protected]

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2023-06-11

Publiceringsdatum: 2023-05-11

Meny